Miyabi staat wereldwijd bekend om het maken van handgesmede Japanse messen. De messen worden gemaakt in de regio Seki, een van de Japanse centra voor messenproductie. Daar worden de exclusieve messen gesmeed volgens een duizend jaar oude Japanse ambachtstraditie, geërfd van oude meesters die ooit enkele van de mooiste zwaarden van Japan maakten.
Miyabi presenteert veel verschillende messen die voor een reeks doeleinden in de keuken gebruikt kunnen worden. Van praktische allround koksmessen en groentemessen tot gespecialiseerde messen zoals fileermessen, hier vindt u het perfecte mes voor elke taak in de keuken in het assortiment van Miyabi.
De exclusieve messen van Miyabi worden geslepen volgens een oude Japanse ambachtelijke vaardigheid. De messen worden asymmetrisch geslepen, wat hen een unieke uitstraling en uitstekende scherpte geeft.
Miyabi-messen worden gemaakt met verschillende soorten gemengd staal, wat de messen een prachtig damastpatroon geeft. Deze unieke ontwerpen staan bekend als een nalatenschap van de duizendjarige Japanse messenmaaktraditie. Alle Miyabi-messen zijn gemaakt van hoogwaardig staal met een bepaalde hoeveelheid chroom, wat de messen een hoge scherpte en uitstekende hardheid geeft.
Een van de populairste messen uit de Japanse culinaire cultuur is het Santokumes, een veelzijdig mes dat meerdere doeleinden dient tijdens het koken. Het Santokumes is iets korter dan het klassieke keukenmes en dankzij het kortere, dunnere lemmet is het bijzonder geschikt voor het snijden en hakken van groenten.
Hoe moet men Miyabi messen correct slijpen?
Hoe bergt men Miyabi-messen correct op?
Bewaar je Japanse messen op een goede magnetische messenstrip of plaats ze in een messenblok om slijtage te voorkomen die kan optreden wanneer ze los in een keukenlade liggen. Door je beste messen gemakkelijk bereikbaar op het aanrecht te houden, heeft men ze ook bij de hand tijdens het koken.
Met een goede Miyabi messenset in de keuken wordt koken een echte ervaring. De kwaliteitsmessen vereenvoudigen niet alleen de bereiding van het voedsel, maar zijn ook stijlvolle blikvangers in de keuken.