★ ★ ★ ★ ★ 4,5 / 5 TRUSTED SHOPS

GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

SNELLE LEVERING

Inloggen

BLACK WEEK 10-70% korting op bijna alles*

Merken/Miyabi

Miyabi

Miyabi is een bekende Japanse messenfabrikant met authentieke ervaring in de industrie. De vervaardiging van messen gebeurt naar de oude traditie van Japans eerste zwaardenmakers. De productie vindt vandaag de dag nog steeds plaats in de Japanse regio v
9 resultaten gesorteerd op
Toon 9 van 9 producten

Miyabi – handgemaakte kwaliteitsmessen

Miyabi staat wereldwijd bekend om het maken van handgesmede Japanse messen. De messen worden gemaakt in de regio Seki, een van de Japanse centra voor messenproductie. Daar worden de exclusieve messen gesmeed volgens een duizend jaar oude Japanse ambachtstraditie, geërfd van oude meesters die ooit enkele van de mooiste zwaarden van Japan maakten.

Populaire Miyabi messen

Miyabi presenteert veel verschillende messen die voor een reeks doeleinden in de keuken gebruikt kunnen worden. Van praktische allround koksmessen en groentemessen tot gespecialiseerde messen zoals fileermessen, hier vindt u het perfecte mes voor elke taak in de keuken in het assortiment van Miyabi.

Top 3 populaire Miyabi-messen

  1. Miyabi 5000MCD Gyutoh: een veelzijdig koksmes, perfect voor allerlei snijtaken.
  2. Miyabi 5000MCD Sujihiki fileermes: ideaal voor nauwkeurige fileerwerkzaamheden.
  3. Miyabi 6000MCT Santoku Japans mes: een traditioneel Japans mes, ideaal voor het snijden en hakken van groenten.

Productie

De exclusieve messen van Miyabi worden geslepen volgens een oude Japanse ambachtelijke vaardigheid. De messen worden asymmetrisch geslepen, wat hen een unieke uitstraling en uitstekende scherpte geeft.

Materialen

Miyabi-messen worden gemaakt met verschillende soorten gemengd staal, wat de messen een prachtig damastpatroon geeft. Deze unieke ontwerpen staan bekend als een nalatenschap van de duizendjarige Japanse messenmaaktraditie. Alle Miyabi-messen zijn gemaakt van hoogwaardig staal met een bepaalde hoeveelheid chroom, wat de messen een hoge scherpte en uitstekende hardheid geeft.

Santokumes – traditionele Japanse messen

Een van de populairste messen uit de Japanse culinaire cultuur is het Santokumes, een veelzijdig mes dat meerdere doeleinden dient tijdens het koken. Het Santokumes is iets korter dan het klassieke keukenmes en dankzij het kortere, dunnere lemmet is het bijzonder geschikt voor het snijden en hakken van groenten.

Onderhoud en opslag van Miyabi-messen

Hoe moet men Miyabi messen correct slijpen?

  • Reinig het lemmet en zorg ervoor dat het droog is voordat je gaat slijpen.
  • Plaats de messenslijper op een vlakke ondergrond, zoals het aanrecht of een snijplank.
  • Plaats je hand op het handvat van de messenslijper om deze op zijn plaats te houden. Houd het mes met je andere hand vast.
  • Plaats het lemmet van het mes in de groef met het diamantgecoate slijpwiel dat het dichtst bij het handvat staat. Dit verwijdert kleine beschadigingen en vormt de mesrand.
  • Houd het mes tegen het slijpwiel met lichte druk en trek het naar je toe. Herhaal dit proces ongeveer 15-20 keer tot het mes zijn scherpte terugkrijgt.
  • Polijs de mesrand door het lemmet van het mes in de groef met het keramische slijpwiel te plaatsen. Herhaal dit proces ook 15-20 keer.

Hoe bergt men Miyabi-messen correct op?

Bewaar je Japanse messen op een goede magnetische messenstrip of plaats ze in een messenblok om slijtage te voorkomen die kan optreden wanneer ze los in een keukenlade liggen. Door je beste messen gemakkelijk bereikbaar op het aanrecht te houden, heeft men ze ook bij de hand tijdens het koken.

Met een goede Miyabi messenset in de keuken wordt koken een echte ervaring. De kwaliteitsmessen vereenvoudigen niet alleen de bereiding van het voedsel, maar zijn ook stijlvolle blikvangers in de keuken.

JOUW THUIS VOOR SCANDINAVISCH DESIGN
Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. +46108085005
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB