★ ★ ★ ★ ★ 4,5 / 5 TRUSTED SHOPS
GRATIS VERZENDING VANAF € 69
30 DAGEN RETOURBELEID
SNELLE LEVERING
Van soepen tot stoofschotels: een fijne braadpan is onmisbaar in elke keuken! Gietijzer, roestvrij staal (RVS), glas, koper, keramiek? Geschikt voor gebruik op inductie of niet? Met de juiste pan brengt u kookervaring in een handomdraai naar een hoger niveau!
In ons assortiment vindt u een ruime selectie kwalitatief hoogwaardige braadpannen, soeppannen en stoofpannen van bekende merken en designers.
De top-5 populairste merken en braadpannen bestaat uit:
Braadpannen zijn er in vele verschillende materialen, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben: Gietijzeren braadpannen Gietijzeren braadpannen worden vaak beschouwd als de allerbeste keuze voor braadpannen. Ze zijn ideaal geschikt om de warmte gelijkmatig te verdelen, waardoor ze ideaal zijn voor allerlei soorten gerechten. Daarnaast kunnen ze zowel op het fornuis als in de oven worden gebruikt, wat veel flexibiliteit biedt. Geëmailleerde gietijzeren pannen zien er ook visueel prachtig uit: een stijlvolle manier zijn om uw gerecht te serveren.
Tip: De gietijzeren braadpannen van Staub zijn geweldige voorbeelden van hoogwaardige braadpannen, die zeker zullen bevallen door hun schoonheid en efficiëntie!
Geëmailleerd of niet? Een geëmailleerde gietijzeren braadpan of een gewone? Beide soorten hebben voor- en nadelen: Geëmailleerde gietijzeren pannen zijn makkelijker te onderhouden en minder kwetsbaar dan gewone pannen. Tegelijkertijd geven ze tijdens het koken geen onaangename smaak van ijzer af, wat een gewone gietijzeren pan wel kan doen. Nadeel is de prijs: geëmailleerde gietijzeren pannen zijn over het algemeen duurder dan gewone pannen.
Gewone gietijzeren pannen worden vaak gewaardeerd vanwege hun pure, 100% natuurlijke materiaal. Daardoor zijn dergelijke pannen eveneens bestand tegen allerlei keukengerei van verschillende materialen en vormen. Gewone pannen zijn doorgaans iets goedkoper dan gietijzeren exemplaren.
Roestvrij stalen braadpannen Roestvrijstalen braadpannen zijn licht en gemakkelijk in gebruik èn bovendien vaatwasmachinebestendig. Hoewel ze de warmte misschien minder gelijkmatig verdelen als hun gietijzeren tegenhangers, zijn ze nog steeds een geweldige optie voor verschillende soorten gerechten.
Tip: Hier vindt u hoogwaardige RVS braadpannen van het bekende merk Zwilling.
Niet alle pannen en keukenproducten zijn geschikt voor gebruik op inductie. Bij de keuze voor een bepaalde pan is het dan ook belangrijk om altijd de materiaalsamenstelling te checken. Pannen van staal, metaal en gietijzer zijn ideaal te gebruiken op inductie, omdat hun bodem ferromagnetisch is.
Andere materialen - zoals roestvrij staal en aluminium - werken doorgaans niet op inductiekookplaten. Een uitzondering is echter als de pan door de fabrikant is voorzien van een aangepaste bodem.
Let op: Pannen die geschikt zijn voor gebruik op inductie hebben op de de verpakking een symbool die dit aangeeft. Check voor aanschaf/gebruik altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant!
Braadpannen zijn er in vele verschillende formaten. Onderstaand overzicht geeft een globaal inzicht hoeveel porties een braadpan kan bevatten. Tip: Beter te groot dan te klein!
Maattabel voor braadpannen:
- 2 liter: 2 porties
- 3,5 liter: 3-4 porties
- 4 liter: 4-5 porties
- 5 liter: 6 porties
- 7/8 liter: 6-8 porties
- 9/10 liter: 8-10 porties
De vorm van een braadpan bepaalt voor een belangrijk deel hoe de pan kan worden gebruikt. Hoge en ronde braadpannen zijn bijvoorbeeld ideaal voor stoofschotels en soepen, terwijl ovale braadpannen dikwijls beter geschikt zijn voor het aanbraden van bijvoorbeeld vlees en tofu.