★ ★ ★ ★ ★ 4,5 / 5 TRUSTED SHOPS
GRATIS VERZENDING VANAF € 69
30 DAGEN RETOURBELEID
SNELLE LEVERING
Een gietijzeren pan of koekenpan is een investering die, bij goed onderhoud, een leven lang meegaat. Deze pannen kunnen hoge temperaturen weerstaan en verdelen de warmte gelijkmatig, waardoor ze ideaal zijn voor het bakken van vlees.
Bij het koken in een gietijzeren pan is het belangrijk om de pan geleidelijk voor te verwarmen voordat je begint met koken. Verwarm de pan eerst op een laag vuur gedurende 5-10 minuten totdat deze warm genoeg is om te gebruiken. Probeer het voedsel tijdens het koken niet te veel te bewegen om een mooie gekarameliseerde korst te krijgen. Als het aan de pan blijft plakken, is het nog niet klaar om te worden omgedraaid.
Door goed voor je gietijzeren pan te zorgen, kan deze lang meegaan. Het onderhoud van je gietijzeren koekenpan is essentieel voor de levensduur ervan.
Bij het schoonmaken van een gietijzeren pan is het belangrijk om de beschermende laag te behouden die tijdens het inbakken is gecreëerd.
Plaats een stuk keukenpapier op het oppervlak van de pan voordat je hem opbergt om eventueel vocht te absorberen en het oppervlak te beschermen.
Fiskars biedt diverse gietijzeren pannen in verschillende maten en stijlen, zoals de Norden en Brasserie collecties met afneembare houten handvatten voor gebruik in de oven.