GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

KRIJG 5 € KORTING - WORD LID

SNELLE LEVERING

Inloggen
Inspiratie & tips/Lifestyle & recepten/3 eenvoudige zomertaartrecepten voor je midzomerfeest van de Zweedse receptenmaker Baka med Frida
Frida Skattberg “Baka med Frida” bakt eenvoudige taarten voor midzomer, zoals deze knapperige en smakelijke schuimtaart met room en frambozen met prachtige bloemen als garnering.

3 eenvoudige zomertaartrecepten voor je midzomerfeest

Frida Skattberg, ook bekend als Baka med Frida (Bake with Frida) is een Zweedse receptenmaakster, kookboekauteur en eigenaar van het extra zoete Instagram-profiel @bakamedfrida. Met de midzomer voor de deur heeft Frida drie eenvoudige zomertaartrecepten gemaakt om je Zweedse midzomerfeest mee te vieren - een schuimtaart, een citroenroltaart en een slagroomtaart. Bekijk de recepten hieronder!
maandag 1 juli 2024
Het artikel delen

1. EEN ZOMERSE MERINGUETAART MET SLAGROOM EN FRAMBOZEN

Een knapperige en lichtjes taaie meringue met luchtige slagroom en verse frambozen is het perfecte zomertaartrecept voor je midzomerfeest of voor eender welke feestelijke gelegenheid. Versier de taart met verse bessen naar keuze om het zomergevoel te versterken. Frida zegt dat deze eenvoudige zomertaart zowel jong als oud zal plezieren.

Ingrediënten (voor 10 personen):

Meringue:

  • 4 eiwitten
  • 170 g griessuiker

Vulling:

  • 300 ml slagroom
  • 250g verse frambozen
  • Optioneel: verse bloemen voor decoratie

Hoe:

  1. Meringue: Begin met het instellen van de oven op 150°C en bekleed een oven met perkamentpapier, zet apart.
  2. Klop de eiwitten tot een stevig schuim met een elektrische garde op hoge snelheid. Voeg dan onder voortdurend kloppen steeds een beetje suiker toe. Als alle suiker is toegevoegd, klop je de meringue nog 5 minuten.
  3. Schep de meringue op het bakpapier en vorm de meringuebodem, spreid uit zo groot als je wilt, de mijne is ongeveer 25 cm in diameter.
  4. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en verlaag de warmte naar 125°C. Bak ongeveer 60 minuten. Als het loslaat van het papier is het klaar - til het voorzichtig op.
  5. Verwijder en laat volledig afkoelen.
  6. Plaats de taartbodem op een taartrooster. Klop de slagroom luchtig en bedek de meringue met slagroom en verse bessen. Versier met verse, eetbare bloem

Versier je schuimtaart met verse frambozen voor een eenvoudige, zomerse taart waarmee je indruk maakt op je gasten.

2. ROLTAART MET CITROEN EN ROOM

Een zoetzure roltaart met citroencrème en slagroom is Frida's volgende tip voor eenvoudige taarten om te maken voor midzomer. Het kan snel worden gebakken voor veel gasten als er weinig tijd is, en voeg gerust wat verse bessen toe voor extra luxe, zegt Frida.

Ingrediënten voor 10 taarten:

Lemon curd:

  • 3 eieren
  • 1,5 dl kristalsuiker
  • 1 citroen, geraspte schil
  • 1 dl citroensap
  • 75 g boter op kamertemperatuur

Cake rollen:

  • 3 eieren
  • 1,5 dl kristalsuiker
  • 0,5 dl melk
  • 2 dl tarwebloem
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Vulling:

  • 2 dl lemon curd
  • 2 dl slagroom<br>

Zo maak je het:

  1. Lemon curd: Begin met het luchtig kloppen van de eieren in een kom (bij voorkeur roestvrij staal). Roer dan de kristalsuiker, citroenschil en citroensap erdoor.
  2. Zet de kom in een waterbad op middelhoog vuur.
  3. Verwarm de wrongel onder voortdurend roeren tot hij dikker wordt.
  4. Haal van het vuur en roer de boter erdoor, al roerend tot alle boter gesmolten is.
  5. Giet in een schoongemaakte pot en sluit onmiddellijk af met een deksel. Laat volledig afkoelen in de koelkast voor gebruik.
  6. Cake rollen: Verwarm de oven voor op 225°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Klop de eieren en de basterdsuiker wit en luchtig op hoge snelheid met een elektrische garde of een assistent, gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de melk en droge ingrediënten toe en mix tot een klontvrij beslag.
  8. Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  9. Haal de cake eruit en bestrooi hem met basterdsuiker, draai hem uit op een nieuwe bakplaat en bedek hem met een bakpapier.
  10. Vulling: Klop de slagroom luchtig. Verdeel de lemon curd over de bodem en verdeel dan voorzichtig de room over de bovenkant.
  11. Rol op tot een vrij strakke rol vanaf de lange kant. Leg vervolgens op een serveerschaal.

De luchtige room en lemon curd zijn eenvoudige ingrediënten die een heerlijke zomerse taart maken voor midzomer.

Tip: gebruik het bakpapier om je cake te helpen rollen.

Een roltaart - de perfecte tip voor een eenvoudig zomertaartrecept voor midzomer dat je gasten heerlijke zomerse vreugde zal brengen.

Frida Skattberg “Baka med Frida” bakt eenvoudige taarten voor midzomer, zoals deze klassieke slagroomtaart met vla en aardbeien op de Nordic Sand taartschaal van Broste Copenhagen.

3. SLAGROOMTAART MET VANILLEVLA EN AARDBEIEN

Frida's volgende zomertaartrecept is een klassieke slagroomtaart met een kleine twist - in de vorm van met limoen gemarineerde aardbeien die een heerlijk zuurtje toevoegen. Volgens Frida is dit een ongelooflijk lekkere cake die het perfecte dessert voor de zomer is!

Ingrediënten (voor 8 personen):

Cakebodem:

  • 6 eieren
  • 250 g griessuiker
  • 80 g aardappelmeel
  • 80g bloem
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 theelepels bakpoeder

Met limoen gemarineerde aardbeien:

  • 250g verse aardbeien
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-essence
  • De schil van een limoen
  • 1 eetlepel vers geperst limoensap

Vanille custard:

  • 1 vanilleboon
  • 400 ml melk
  • 85 g griessuiker
  • 4 eidooiers
  • 4 eetlepels maïszetmeel
  • 25 g boter

Vulling:

  • 300 g slagroom
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 g verse aardbeien geraspte schil van een limoen

Garnering:

  • 400 ml slagroom
  • 200 g aardbeien

Hoe:

  1. Taartbodem: Begin met het instellen van de oven op 175 ° c en bekleed een springvormvorm, 24 cm met perkamentpapier - hoge randen. Vet de vorm in met boter en geroosterde kokos. Zet opzij.
  2. Klop de eieren en suiker tot ze wit en echt luchtig zijn, klop ongeveer 5 minuten met een elektrische garde. Voeg dan de droge ingrediënten toe en draai voorzichtig tot een klontvrij beslag.
  3. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 35-40 minuten in het onderste deel van de oven. Haal eruit en laat afkoelen voordat je het in drie aparte taartbodems verdeelt.
  4. Vanillevla: Verdeel de vanilleboon in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit, kook vervolgens de zaadjes en de boon met melk en suiker.<br>Klop de eierdooiers en maïzena tot ze bleek en luchtig zijn. Giet dan het hete melkmengsel over de geklopte eieren terwijl je voortdurend blijft kloppen.
  5. Zeef alles terug in de steelpan en kook samen tot het mooi dik is. Haal van het vuur en klop dan de boter erdoor - roer voortdurend tot de room glad is. Zet dan in de koelkast tot het volledig is afgekoeld.
  6. Met limoen gemarineerde aardbeien: Spoel de aardbeien af en snijd ze fijn. Meng met de overige ingrediënten en laat een paar minuten weken.
  7. Montage: Plaats een taartbodem op een taartstandaard en besmeer met de vanillecrème.<br>Leg hierop een andere cakelaag en bedek met aardbeien.
  8. Bedek met de laatste taartlaag en bedek de taart met luchtige slagroom. Werk af met aardbeien.<br>

Aardbeien zijn een absolute must voor een Zweedse midzomer en dit zomerse taartrecept zal iedereen zeker bevallen.

Rasp de schil van een limoen over de aardbeien voor een friszure kick en het ziet er nog mooi uit ook.

Foto: Frida Skattberg

Recept: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Auteur

FAVORIETEN VAN FRIDA

Krijg € 5 korting op je volgende aankoop! En verzamel punten op je aankopen als lid van onze klantenclub.