★ ★ ★ ★ ★ 4,5 / 5 TRUSTED SHOPS

GRATIS VERZENDING VANAF € 69

30 DAGEN RETOURBELEID

SNELLE LEVERING

Inloggen

BLACK WEEK 10-70% korting op bijna alles*

Inspiratie & Tips/Lifestyle & Recepten/3 heerlijke chocoladedessertrecepten van de Zweedse Baka med Frida bakexpert
Bak met Frida voor Nieuwjaar - 3 feestelijke gebakjes om te serveren. Hier zie je een foto van een nieuwjaarstaart, een chocoladefondant en een chocoladecheesecake met accessoires van Pillivuyt, Scandi Living en Iittala.

3 heerlijke chocoladedessertrecepten van de Zweedse Baka med Frida bakexpert

Bakkoningin en influencer Frida Skattberg, ook wel bekend als “Baka med Frida” (Bakken met Frida) heeft Zweden stormenderhand veroverd met haar succesvolle bakblog en bakboeken. Nu heeft Frida drie feestelijke chocoladedesserts voor ons samengesteld, ideaal voor je volgende etentje - een chocoladefondant, een cheesecake en een weelderige cake van witte chocolade en passie.
maandag 1 juli 2024
Het artikel delen

Een chocoladefondant is altijd een winnaar - bied dit feestelijke chocoladedessert aan voordat de klok middernacht slaat.

CHOCOLADEFONDANT MET KARAMELVULLING

Geen feest is compleet zonder chocoladefondant als dessert, toch? Hier in combinatie met een karamelvulling - een droomcombinatie!

- Eenvoudig, feestelijk en fantastisch lekker. Je kunt het toetje afwerken met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs en wat frambozen om de zoetheid in balans te brengen, zegt Frida.

Ingrediënten voor 4 fondants:

  • 150 g boter
  • 200 g pure chocolade 70%
  • 2 eidooiers
  • 2 grote eieren
  • 65 g kristalsuiker
  • 2 theelepels cacao
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels Dulce de Leche

Hoe werkt het?

  1. Stel de oven in op 200°C boven/onderwarmte en beboter en suiker 4 ovenvaste schaaltjes.
  2. Hak de chocolade fijn en smelt deze samen met de boter in een steelpan op laag vuur.
  3. Roer tot alle chocolade gesmolten is. Haal van het vuur.
  4. Klop de eidooiers, de twee eieren en de basterdsuiker luchtig. Roer het chocolademengsel, de bloem en de cacao erdoor en let goed op dat u de lucht er niet uit klopt. Giet het mengsel in de vormpjes en vul ze tot net over de helft. Doe een flinke eetlepel dulche de leche in het midden van elke vorm en bedek het met nog wat beslag.
  5. Bak op het rooster in het midden van de oven. De tijd in de oven varieert van 8-12 minuten, afhankelijk van de oven en de grootte van de vormpjes. Ze zijn klaar als het een beetje begint te rijzen in het midden. <br> <br> <br>

2. CHOCOLADE CHEESECAKE IN EEN GLAS

Een cheesecake is een vaste favoriet bij feestelijke gelegenheden en een chocolade cheesecake is een smaakervaring als geen ander!

- Dit is een eenvoudig dessert dat je in een paar minuten in elkaar flanst. Smeuïge chocolade cheesecake en knapperige koekkruimels waar niemand voor kan vallen, zegt Frida.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 100 g pure chocolade, 70%
  • 200 g roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 25 g cacao
  • 8 spijsverteringskoekjes
  • Verse frambozen om te garneren

Hoe werkt het?

  1. Smelt de chocolade en laat afkoelen.
  2. Klop de roomkaas, room, poedersuiker en cacao glad en luchtig met een elektrische garde. Voeg onder voortdurend kloppen de chocolade toe tot een glad kwarktaartmengsel.
  3. Verkruimel twee koekjes in elk glas en verdeel dan het cheesecake mengsel over de koekjes. Werk af met frambozen.

Tip: Gebruik een spuitzak om het cheesecakebeslag gelijkmatig in het glas te verdelen.

3. FEESTELIJKE TAART MET PASSIEVRUCHTENCURD & WITTE CHOCOLADEBOTERCRÈME


Pak groots uit met deze heerlijke taart voor je volgende feest! De ultieme taart om indruk te maken op je gasten - want hij is zowel makkelijk als superlekker!

- Met vleugjes citroen, passievrucht en witte chocolade. Perfecte balans tussen zuur en zoet. Een taart voor zowel volwassenen als kinderen, zegt Frida.
Ingrediënten voor 8 stuks:

Cakebodem:

  • 6 eieren
  • 255 g griessuiker
  • 80 g aardappelmeel
  • 60g bloem
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder

Passievruchten kwark:

  • 3 eieren
  • 130 g griessuiker
  • 1 citroen, geraspt
  • 100 ml citroensap
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 2 passievruchten

Witte Chocolade Botercrème:

  • 150g witte chocolade
  • 150g boter op kamertemperatuur
  • 150 g bloemsuiker

Hoe:

Taartbodem:

  1. Begin met het instellen van de oven op 175°C boven-/onderwarmte en bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier. Vet de vorm in met boter en bestrooi met kokos.
  2. Zet opzij.
  3. Klop de eieren en de basterdsuiker ongeveer 5 minuten met een elektrische garde tot ze wit en heel luchtig zijn. Voeg dan de droge ingrediënten toe en roer voorzichtig tot een klontvrij beslag.
  4. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 35-40 minuten in het onderste deel van de oven. Haal eruit en laat afkoelen voordat je het in drie stukken snijdt.

Passiekwark:

  1. Klop de eieren luchtig in een hittebestendige kom. Roer vervolgens de basterdsuiker, citroenrasp en citroensap erdoor.
  2. Dompel de kom onder in een waterbad op middelhoog vuur. Verwarm de curd onder voortdurend roeren tot hij dikker wordt.
  3. Haal van het vuur en roer de boter en de inhoud van twee passievruchten erdoor en roer tot alle boter gesmolten is. Giet in een schoongemaakte pot en sluit onmiddellijk af met een deksel. Laat volledig afkoelen voor gebruik.

Witte chocolade botercrème:

  1. Smelt de chocolade op laag vuur en laat afkoelen.
  2. Klop de boter en poedersuiker op hoge snelheid met een elektrische klopper gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de chocolade toe onder voortdurend kloppen tot een gladde botercrème ontstaat.

Opmaak:

  1. Plaats de eerste taartbodem op de taartstandaard. Besmeer met de helft van de kwark en voeg dan de volgende laag cake toe. Bestrijk met de resterende kwark en plaats de laatste laag.
  2. Zet de taart minstens 30 minuten in de koelkast.
  3. Haal uit de koelkast en besmeer met witte chocoladebotercrème.<br><br>

Gebruik een spatel om de room gelijkmatig over de taartbodem te verdelen.

Foto: Frida Skattberg

Recept: Frida Skattberg

Linnéa Axelson
Auteur

BAKKEN & ACCESSOIRES

JOUW THUIS VOOR SCANDINAVISCH DESIGN
Nordic Nest AB (EU-BTW-Nummer: SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 Kalmar, ZWEDEN email: info@nordicnest.nl tel. +46108085005
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB